NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21
search
  • NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21
  • NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21
  • NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21
  • NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21

NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią THERMOMIX TM6 TM5 TM31 TM21

47,90 zł
Brutto

wysokiej jakości NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią

przeznaczony dla użytkowników robotów kuchennych Thermomix TM6 TM5 TM31 TM21

producentem noża

jest niemiecka firma Wundermix specjalizująca się

w produkcji akcesoriów dla urządzeń Thermomix

Ilość

wysokiej jakości NIEMIECKI nóż piekarza z drewnianą rękojeścią

przeznaczony dla użytkowników robotów kuchennych Thermomix TM6 TM5 TM31 TM21

producentem noża

jest niemiecka firma Wundermix specjalizująca się

w produkcji akcesoriów dla urządzeń Thermomix

Uwolnij swoją kreatywność podczas pieczenia i użyj noża piekarza z drewnianą rękojeścią, aby stworzyć najpiękniejsze dzieła sztuki na powierzchni ciasta chleba i bułek.

nóż zapakowany jest w opakowanie nadające się idealnie na prezent

Zawartość opakowania

  • 1 ostrze + 4 zapasowe ostrza
  • Pokrowiec ochronny do bezpiecznego przechowywania (wykonany ze skóry syntetycznej)
  • 1 korpus noża z drewnianą rękojeścią

Nóż nie może dostać się w ręce dzieci!!!

Informacje o produkcie nóż piekarza z drewnianą rękojeścią

Serca, kłosy, liście czy całe pejzaże - kiedy chleb staje się dziełem sztuki. Domowe pieczywo samo w sobie jest cudowne, ale jeśli dodasz do skórki indywidualny wzór, to przyjemność dla wszystkich zmysłów. Dzięki nożowi piekarniczemu motywy można łatwo wydrapać na skórze ciasta. Ostre ostrze przesuwa się bez wysiłku po cieście, tworząc gładkie, czyste cięcie. Umożliwia to równomierne wyrastanie chleba i bułek w piekarniku.

Wysokiej jakości drewniana rękojeść noża do ciasta wygodnie leży w dłoni, dzięki czemu proste linie i płynne krzywizny można naciąć, aby uzyskać wyjątkową skórkę. Ostrza mogą być używane z obu stron, dzięki czemu nie trzeba ich bezpośrednio wymieniać tylko dlatego, że jedna strona stała się matowa.

Dlaczego chleb i bułki trzeba kroić przed pieczeniem?

Nacięcie ciasta służy nie tylko optyce, ale również zapobiega niekontrolowanemu rozrywaniu na boki. Tylko kontrolowane kroje dają chlebowi i bułkom wystarczająco dużo miejsca, aby rozrastać się w górę.

Upewnij się, że nie wykonujesz ruchu piłowania, ale wyraźne, szybkie cięcie. Dlatego zawsze używaj do tego ostrego noża. Sposób nakładania noża do ciasta określa, w jaki sposób chleb będzie wyrastał na kawałkach - znany również jako uszy. Przy kącie cięcia 90 ° cięcie rozkłada się równomiernie po obu stronach. Kąt cięcia 30° jest szczególnie przydatny w przypadku dłuższych pieczywa i bagietek. Niezależnie od wybranego kąta wszystkie cięcia powinny mieć tę samą długość i kąt.

Najważniejsze cechy

  • Nóż do ciasta do krojenia chleba, bułek i bagietki
  • Wysokiej jakości drewniana rękojeść wygodnie leży w dłoni
  • Ostrza mogą być używane po obu stronach
  • Pręt wykonany jest ze stali nierdzewnej

Zawartość opakowania

  • 1 ostrze + 4 zapasowe ostrza
  • Pokrowiec ochronny do bezpiecznego przechowywania (wykonany ze skóry syntetycznej)
  • 1 korpus noża z drewnianą rękojeścią

Długość całkowita: ok. 18,5 cm

Długość drewnianej rączki: ok. 10 cm

Uwaga! nóż do ciasta jest bardzo ostry. Zachowaj ostrożność podczas używania lub wymiany ostrzy. Przechowuj go w dostarczonym etui ochronnym, aby przypadkowo nie zranić się.

Nóż nie może dostać się w ręce dzieci!!!

9 Przedmioty
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.